Заместник-директорът на ОУ Антон Страшимиров – Бургас  Сергей Велков изтъкна,

...
 Заместник-директорът на ОУ Антон Страшимиров – Бургас  Сергей Велков изтъкна,
Коментари Харесай

Пикът на заразата в Бургас достигнат? Решават да има ли грипна ваканция

 Заместник-директорът на ОУ " Антон Страшимиров " – Бургас  Сергей Велков посочи, че не би било проблем децата да почиват няколко дни преди края на периода

130 са били болните деца в бургаското ОУ " Антон Страшимиров ", което прави към 15% от целия състав. Това сподели пред Българска национална телевизия заместник-директорът на учебното заведение Сергей Велков.

„ Пикът на болестта беше предходната седмица, когато в края на този седемдневен интервал имахме към 200 заболели деца. Надяваме се в този момент нещата да понижават ", добави той.

„ С оглед на това, че сме в края на периода учителите имат един буфер, който им разрешава даже и да няма образование, материалът да се навакса, не би било проблем, в случай че учениците излязат в грипна почивка. Готови сме и за онлайн образование “, съобщи Велков, а доктор Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас сподели, че по какъв начин и дали ще продължат образователните занятия ще бъде решено през днешния ден.

„ На съвещанието на Областният противоепидемичен щаб ще бъде оценена всяка една мярка, която бе въведена по отношение на оповестената грипна зараза. Ще се създадат оферти за нови и ще се вземат решения кои да бъдат въведени от 1 февруари “, добави тя.

Д-р Киселкова посочи, че се следи повишаване на заболеваемостта по отношение на тази от предходната седмица. „ Тя е 244,73 на 10 000 души. Най-висока е във възрастовите групи от 5 до 14 години и от 0 до 4 години ", разясни тя. 

Медицинската сестра на ОУ " Антон Страшимиров " пък сподели, че главните признаци при множеството възпитаници, които са били инфектирани с остри респираторни болести, са болки в гърлото, мускулите и стомаха, главоболие, изнемощялост и по-рядко нараснала температура. 

Измерваме градусите и болните се насочват към персоналните лекари, с цел да се прекъсне процеса на заразяването, сподели още тя. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР